Alimentării Gestionarea si protectie APC
sisteme UPS

UPS este viitorul alimentării cu energie electrică?

UPS

Vrei să afli mai multe despre sistemele UPS? Citeşte acest articol pentru a afla dacă sistemele de tip UPS pot fi un înlocuitor al sistemului electric tradiţional.

Ce este UPS?

UPS vine de la „Uninterruptible Power Supply” şi înseamnă „sursă de alimentare neîntreruptă”. Produsele care folosesc tehnologia UPS sunt ori generatoare de electricitate ori surse de electricitate adiţionale. Acestea nu înlocuiesc curentul electric venit de la sursă, ci reprezintă o sursă de energie electrică suplimentară care intră în funcţiune în momentul în care „se ia curentul” sau apar fluctuaţii de tensiune în reţeaua de curent electric.

UPS este viitorul alimentării cu energie electrică?

În momentul de faţă există două sisteme UPS: standby şi continuu. Nu se poate spune că UPS este viitorul alimentărrii cu energie electrică, însă în prezent un dispozitiv UPS este necesar mai ales dacă lucrezi mult în mediul online.

De exemplu, domeniile care sunt direct dependente de o sursă de energie eletrică vor avea nevoie de UPS; acestea pot fi centrele de stocare şi prelucrare a datelor, serverele, companiile mari care au o reţea / un network intern de prelucrare şi stocare a datelor, echipamente de telecomunicaţii, sau orice alt tip de echipament care ar putea suferi stricăciuni iremediabile ori pierderi de date în cazul unei pene de curent.

Sistemul UPS continuu este cel mai folosit de companii şi centre de date, pe când sistemul UPS stanby se întâlneşte cel mai adesea în case, birouri mici sau la sediul companiilor mici şi mijlocii.

Desigur, studiile se continuă, iar o metodă viabilă de înlocuire a energiei electrice de sursă comună cu energia electrică proprie o constitue energia regenerabilă. Însă aceste surse de energie continuă nu sunt surse de alimentare de urgenţă.

Sistemele UPS testează acum posibilitatea de a folosi o topologgie hibridă, sau conversie dublă la cerere. Acest stil de UPS este orientat sper aplicaţii de înaltă eficienţă, dar păstrează în acelaşi timp caracteristicile şi nivelul de protecţie oferit de conversia dublă.