Alimentării Gestionarea si protectie APC
ups_acasa

Paşi simpli pentru a instala un sistem UPS acasă

UPS

Vrei să-ţi protejezi echipamentele electrice cu un sistem UPS pentru acasă? Iată care sunt câţiva paşi simpli pe care trebuie să îi urmezi pentru a instala un UPS acasă.

Unde găseşti echipamente UPS pentru acasă?

De obicei cel mai bine e să le cauţi întâi online, şi nu pentru că ai găsi oferte mai bune decât în magazine (deşi şi acesta este unul dintre motivele pentru care merită să dai un search rapid online), ci pentru că ai ocazia de a afla mai multe despre sistemele UPS pentru acasă. De exemplu, ştii ce model UPS acasă ai nevoie? Căutările online pot fi de mare folos în această privinţă.

Apoi, poţi să găseşti UPS pentru acasă în magazinele de electrice sau magazinele specializate în comercializarea produselor pentru PC.

De câtă energie ai nevoie? Dacă foloseşti UPS acasă, calculează energia electrică necesară pentru a alimenta calculatorul, boxele, imprimanta, routerul, şi alte periferice conectate la PC.

Pentru cât timp ai nevoie de energie? De obicei 15 minute sunt suficiente pentru a putea să opreşti în siguranţă echipamentele conectate la UPC. Pentru o baterie mai puternică va trebui să plateşti, evident, mai mult.

Cum instalezi UPS acasă?

Când foloseşti UPS acasă e destul de simplu să-l instalezi: pur şi simplu îl scoţi din cutie, îl conectezi la o sursă de energie (adică îl bagi în priză) şi apoi conectezi toate aparatele electrice în locurile marcate cu „battery protected”. Conectează sistemul UPS la monitor şi calculator şi instalează softul pentru UPS acasă.

Softul odată instalat îţi oferă posibilitatea de a configura aparatul UPS pentru acasă. Astfel, poţi să decizi ce se întâmplă cu aparatura electrică conectată la UPS atunci când are loc o pană de curent: shutdown complet, hibernare, sleep, etc. Sistemul UPS pentru acasă e foarte practic mai ales în momentele în care cade curentul iar tu nu eşti acasă, dormi, eşti la duş, etc.

Toate informaţiile cu privire la instalarea şi folosirea sistemului UPS acasă ar trebui să fie incluse într-un manual al utilizatorului, inclus în cutia produsului.