Alimentării Gestionarea si protectie APC
bateriile UPS

Ora de mentenanţă: bateriile din sistemele UPS

UPS

Bateriile din sistemele UPS sunt considerate, ca şi la alte multe aparate electrice, consumabile. Cu toate acestea, bateriile din sistemele UPS sunt puţin diferite, ele fiind principala sursă de energie electrică pentru aparatele electrice de acasă sau de la birou în momentele în care cade curentul.

Iată câteva informaţii generale despre bateriile din sistemele UPS:

În funcţie de scopul pentru care sunt folosite, sistemele UPS pot sa beneficieze de mentenanţă de la reprezentanţă. Acest lucru este util în cazul în care foloseşti UPS într-un campus, spital, o companie mare, centru de date, etc. Dacă foloseşti UPS acasă, probabil e mai ieftin să inlocuieşti bateriile din sistemele UPS de la un comerciant local.

Pentru a prelungi perioada de viaţă a bateriilor din sistemele UPS e recomandat să eviţi descărcările complete dese. E, de asemenea, recomandat să nu ţii UPS-ul în locuri cu umiditate crescută, în locuri în care căldura e mare sau în locuri extrem de răcoroase. Din păcate, partea cu descărcările complete nu poate să fie evitată întotdeauna, excepţie făcând cei care locuiesc într-o zonă în care penele de curent sunt mai rare.

Bateriile din sistemele UPS sunt dotate cu o alarmă care te atenţionează în momentul în care acestea râmăn fără energie. În plus, bateriile din sistemele UPS se auto-testează periodic pentru a te informa asupra necesităţii înlocuirii lor.

E interesant că in când în când sistemul s-ar putea să declanşeze o alarmă falsă despre bateriile din sistemele UPS. În acest caz e o idee bună să testezi tu însuţi calitatea bateriilor cât de curând. Iar în cazurile în care sistemul tău UPS suferă de aşa-numitele crize epileptice (alarme false repetate, lumini intermitente care pornesc şi se opresc fără motiv), de obicei primul lucru pe care trebuie să îl verifici sunt bateriile din sistemele UPS.